ՍՈՒՐ ԲՐՈՆԽԻՏԻ ԲՈՒԺՄԱՆ ԱՎԱՆԴԱԿԱՆ ՄԵԹՈԴՆԵՐԻՑ

Սուր բրոնխիտը բրոնխի լորձաթաղանթի բորբոքումն է։
Սուր բրոնխիտը ավելի հաճախ հանդիպում է երիտասարդ և տարեց մարդկանց մոտ:
Սուր բրոնխիտը սովորաբար կապված է վերին շնչուղիների վիրուսային վարակների հետ, բայց կարող է առաջանալ նաև բակտերիայից, ինչպես նաև ալերգիկ ռեակցիաներից կամ շնչուղիների գրգռումից՝ որոշակի գազեր կամ քիմիական նյութեր ներշնչելիս: Բրոնխիտի դեպքում անցուղիների պատերի երկայնքով հյուսվածքները ուռչում են և մեծ քանակությամբ լորձ են արտադրում: Սա կարճաժամկետ, շրջելի խանգարում է, ի տարբերություն քրոնիկ բրոնխիտի, որն առաջացնում է բրոնխների երկարատև (քրոնիկ) վնաս:
Ախտանիշները
Սուր բրոնխիտը բնութագրվում է չոր, սուր հազով, որը հաճախակի է դառնում գիշերը: Հազը սովորաբար անհետանում է մի քանի օր հետո լորձի արտադրության պատճառով։
*Սուր բրոնխիտի դեպքում 100 գ աղացած կտավատի սերմերը, 20 գ անիսոնի փոշին, 20 գ կոճապղպեղի արմատի փոշին մանրակրկիտ խառնեք 0.5 կգ սխտոր-մեղրի խառնուրդի հետ։ Ընդունել 1 թեյի գդալ օրական 3 անգամ ուտելուց 30 րոպե առաջ։
*Մաքրած 3 գլուխ սխտորը խառնեք 5 կեղեւով կիտրոնի հետ, բայց առանց սերմի, անցկացրեք մսաղացով, մեջը լցրեք սենյակային ջերմաստիճանի 1 լիտր եռացրած ջուր և 5 օր պահեք փակ տարրայի մեջ։ Քամեք, մնացածը թափեք։ Ընդունեք որպես թոքերի և բրոնխների հիվանդությունների լուծող միջոց՝ օրը 3 անգամ, 1 ճաշի գդալ ուտելուց 20 րոպե առաջ։
*Մեղրը լցրեք 0.5 բաժակ Պորտվեյն գինու մեջ և լավ խառնեք։ Մանրացրեք սխտորի գլուխը։ Պատրաստեք 40-50 մլ կերոսին։ Քնելուց առաջ ոտքերին քսեք ճզմած սխտորը և հագեք բրդյա գուլպաներ։ Կրծքավանդակին քսեք կերոսին, հագեք տաք ներքնազգեստ և խմեք 1 բաժակ Պորտվեյն գինի մեղրով։ Պրոցեդուրան կատարեք ամեն օր՝ մինչև ամբողջական ապաքինումը։
*Վերցրեք 5-6 մեծ պճեղ սխտոր, մանրացրեք, խառնեք 100 գ կարագի և մի փունջ մանր կտրատած սամիթի հետ։ Առավոտյան, կեսօրին և երեկոյան խառնուրդը քսել հացի վրա եւ ուտել: Այս յուղը կօգնի նաև թոքաբորբի դեպքում։