ԽՆՁՈՐԻ ՔԱՑԱԽԸ ԿԱՆԽԱՐԳԵԼՈՒՄ Է ՇԱՔԱՐԱՅԻՆ ԴԻԱԲԵՏԸ

Գիտական մի քանի հետազոտություններ ցույց են տվել կապ խնձորի քացախի օգտագործման և արյան մեջ շաքարի մակարդակի իջեցման միջև: Այս ուսումնասիրություններից մեկի ժամանակ մասնակիցները քնելուց առաջ 2 ճ. գդ. քացախ են ընդունել մեկ բաժակ ջրի մեջ: Արդյունքում ՝ առավոտյան արյան մեջ շաքարի մակարդակը զգալիորեն նվազել է։ Պարզել են, որ դրանում պարունակվող թթվի հակագլիկեմիկ ազդեցությունն օգնում է կարգավորել ինսուլինի զգայունությունը։
Քացախը հզոր մաքրող միջոց է: Պարզել են, որ քացախը հիանալի մաքրող միջոց է: Այնուամենայնիվ, շատերը չգիտեն, որ խնձորի քացախը պարունակում է մեզ անհրաժեշտ բոլոր հակաբակտերիալ նյութերը։ Պարբերաբար օգտագործման արդյունքում արդյունավետորեն մաքրվում է ամբողջ մարսողական համակարգը։
3.Քաշի կորուստ
Խնձորի քացախ օգտագործելը կստիպի ձեզ ավելի երկար կուշտ զգալ: Արդյունքում այն օգնում է քիչ ուտել։ Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել նաեւ, որ դրանում պարունակվող քացախաթթուն դանդաղեցնում է ճարպի կուտակումը։
4.Կանոնավորում է խոլեսթերինի մակարդակը: Բացի արյան մեջ շաքարի մակարդակի իջեցումից և քաշի կորստից, ուսումնասիրությունները պարզել են VLDL-ում խոլեսթերինի և տրիգլիցերիդի մակարդակի նվազում:
5. Թունազերծում. խնձորի քացախը կարող է օգնել դետոքսիկացնել ամբողջ օրգանիզմը: Այն հատկապես կարգավորում է արյան շրջանառությանը և մաքրում լյարդը։ Թթուն կապում է տոքսինները, որոնք հետո դուրս են գալիս մարմնից: Եվ նաև կալիումի պարունակությունն օգնում է օրգանիզմում քայքայել լորձը ու մաքրել ավշային հանգույցները։
6.Քթի խոռոչի մաքրում. քանի որ լորձի քայքայումը խնձորի քացախի բազմաթիվ գործառույթներից մեկն է, դրա օգտագործումն օգնում է մաքրել քթի մկանները: Այն նաև ունի հակաբակտերիալ հատկություն և կարող է կանխել վարակների և մրսածության առաջացումը: