ԽՆՁՈՐԻ ՔԱՑԱԽԸ ԿԱՆԽԱՐԳԵԼՈՒՄ Է ՇԱՔԱՐԱՅԻՆ ԴԻԱԲԵՏԸ

 

Գիտական մի քանի հետազոտություններ ցույց են տվել կապ խնձորի քացախի օգտագործման և արյան մեջ շաքարի մակարդակի իջեցման միջև: Այս ուսումնասիրություններից մեկի ժամանակ մասնակիցները քնելուց առաջ 2 ճ. գդ. քացախ են ընդունել մեկ բաժակ ջրի մեջ: Արդյունքում ՝ առավոտյան արյան մեջ շաքարի մակարդակը զգալիորեն նվազել է։  Պարզել են, որ դրանում պարունակվող թթվի հակագլիկեմիկ ազդեցությունն օգնում է կարգավորել ինսուլինի զգայունությունը։

 Քացախը հզոր մաքրող միջոց է: Պարզել են, որ քացախը հիանալի մաքրող միջոց է: Այնուամենայնիվ, շատերը չգիտեն, որ խնձորի քացախը պարունակում է մեզ անհրաժեշտ բոլոր հակաբակտերիալ նյութերը։ Պարբերաբար օգտագործման արդյունքում արդյունավետորեն մաքրվում է ամբողջ մարսողական համակարգը։

3.Քաշի կորուստ

 Խնձորի քացախ օգտագործելը կստիպի ձեզ ավելի երկար կուշտ զգալ: Արդյունքում այն օգնում է քիչ ուտել։ Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել նաեւ, որ դրանում պարունակվող քացախաթթուն դանդաղեցնում է ճարպի կուտակումը։    

4.Կանոնավորում է խոլեսթերինի մակարդակը: Բացի արյան մեջ շաքարի մակարդակի իջեցումից և քաշի կորստից, ուսումնասիրությունները պարզել են VLDL-ում խոլեսթերինի և տրիգլիցերիդի մակարդակի նվազում:

 5. Թունազերծում. խնձորի քացախը կարող է օգնել դետոքսիկացնել ամբողջ օրգանիզմը: Այն հատկապես կարգավորում է արյան շրջանառությանը և մաքրում  լյարդը։ Թթուն կապում է տոքսինները, որոնք հետո դուրս են գալիս մարմնից: Եվ նաև կալիումի պարունակությունն օգնում է օրգանիզմում քայքայել լորձը ու մաքրել ավշային հանգույցները։

6.Քթի խոռոչի մաքրում. քանի որ լորձի քայքայումը խնձորի քացախի բազմաթիվ գործառույթներից մեկն է, դրա օգտագործումն օգնում է մաքրել քթի մկանները: Այն նաև ունի հակաբակտերիալ հատկություն և կարող է կանխել վարակների և մրսածության առաջացումը: