ՁՎԻ ԿԵՂԵՒԸ ՀԱՄԱՐՎՈՒՄ Է ԱՆԵՄԻԱՅԻ, ՌԱԽԻՏԻ ԿԱՆԽԱՐԳԵԼՄԱՆ ՀԻԱՆԱԼԻ ՄԻՋՈՑ

Ձվի կեղևը համարվում է անեմիայի, ռախիտի կանխարգելման հիանալի միջոց
Ձվի կեղևը համարվում է անեմիայի և ռախիտի կանխարգելման հիանալի միջոց։ Այն կատարելապես մեծացնում է արյան ակտիվությունը ոսկրային հյուսվածքում: Օրթոպեդիկ հիվանդությունների դեպքում, ինչպիսիք են ազդրի բնածին տեղաշարժը կամ օստեոպորոզը, ձվի կեղևը կարող է օգտագործվել վերականգնման գործընթացն արագացնելու համար:
Ձվի կեղևը պարունակում է հսկայական քանակությամբ կալցիում և ատամների կառուցվածքի համար օգտակար 27 նյութ։ Ըստ էության, կեղևը պարունակում է նույն բաղադրիչները, ինչ մարդու ատամները:
Կեղևի եզակի բուժիչ հատկությունները
Կալցիումը մարդու ոսկրային հյուսվածքի հիմնական բաղադրիչն է։ Ձվի կճեպը նույնպես բաղկացած է այս քիմիական տարրի 93%-ից։ Դրա շնորհիվ ոսկրածուծն ավելի արդյունավետ է կատարում իր արյունաստեղծ գործառույթը։
Բացի կալցիումից, կեղևը հարուստ է մագնեզիումով, ֆոսֆորով, սիլիցիումով, նատրիումով, կալիումով, երկաթով, ծծումբով և ալյումինով։
Ձվի սպիտակուցի կեղևում պարունակվող մեթիոնին, ցիստեին, լիզին, իզոլեյցին ամինաթթուները նույնպես օգտակար են ատամների համար։