ՈՐՊԵՍ ՀԱԿԱՕՔՍԻԴԱՆՏ՝ ԾԻՐԱՆԱՉԻՐԸ ԿԱՆԽՈՒՄ Է ՈՒՌՈՒՑՔՆԵՐԻ ԱՃԸ, ԼԱՎ Է ԱԶԴՈՒՄ ՍԻՐՏԱՆՈԹԱՅԻՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՎՐԱ

Չորացրած ծիրանը վիտամին K-ի հիանալի աղբյուր է, ուստի խորհուրդ է տրվում օգտագործել արյունահոսության խանգարումներով տառապող մարդկանց։

Աջակցում է սրտի և աղիքների առողջությանը:

Չորացրած ծիրանը մագնեզիումի և կալիումի բարձր պարունակության շնորհիվ աջակցում է սրտի առողջությանը և օգնում է կանխել մկանային սպազմերը։

Չորացրած ծիրանը կորիզով չորացրած ծիրանն է:

Արևի ազդեցության տակ պտուղը փոքրանում է և դառնում գունատ դեղնավուն։

Սնուցման մեջ չորացրած ծիրանի հայտնվելու պատմությունը

Հին չինացիներն այս չորացրած միրգն անվանել են իմաստության պտուղ՝ չորացնելուց հետո արտաքին տեսքի պատճառով: Չորացրած ծիրանը արժեքավոր մթերք է, քանի որ այն կարելի էր ուտել ցուրտ ժամանակներում և երբ սառնարան չկար։

Երկար նավարկությունների ժամանակ նավաստիները չրեր էին տանում իրենց հետ։ Իրենց երկար թափառումների ընթացքում նրանց անհրաժեշտ էին բոլոր տեսակի միկրո և մակրոէլեմենտներ։ Չորացրած ծիրանն ուտում էին իմունիտետը պահպանելու և տարբեր հիվանդությունների դեմ պայքարելու համար։

Արևելյան երկրներում դեռևս պահպանվում է նորապսակներին չոր ծիրան և այլ չրեր տալու ավանդույթը։ Չորացրած ծիրանը խորհրդանշում է բարեկեցություն և հարստություն:

Չորացրած ծիրանի օգուտները

Չորացրած ծիրանը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, ուստի այն բարենպաստ ազդեցություն է ունենում սրտանոթային համակարգի վրա։ Չորացրած միրգը հաճախ խորհուրդ է տրվում ուտել սրտի կաթվածից և ինսուլտից հետո՝ օրգանիզմը վերականգնելու համար։

Չորացրած ծիրանը հարուստ է B խմբի վիտամիններով (B1 և B2), A, C, PP: Կան հանքանյութեր, ինչպիսիք են կալցիումը, մագնեզիումը, երկաթը, ֆոսֆորը և նատրիումը: Դրանք ամրացնում են ոսկրային հյուսվածքը օրգանիզմը և աջակցում իմունային համակարգին:

Բջջանյութը կարգավորում է աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը և ազատում փորկապությունից: Հեռացնում է տոքսինները և թափոնները մարմնից: Մաքրում է լյարդը։

Կիրառում են բժշկության բնագավառում

Չորացրած ծիրանը հաճախ օգտագործում են որպես ծիրանի մոնոդիետիկ արտադրանքներից մեկը։ Բաղադրատոմսը պարզ է՝ նախօրեին մի քանի չիր թրջեք և կերեք նախաճաշին։

Չորացրած ծիրանը պարունակում է մեծ քանակությամբ սննդային մանրաթել, որը հիանալի վերացնում է փորկապությունը և մաքրում աղիքները։

Չորացրած ծիրանը կարող է նաև նվազեցնել խոլեսթերինի մակարդակը: Այն նաև օգտագործում են որպես հակաուռուցքային միջոց։ Բետա-կարոտինը լավ է ազդում տեսողության վրա և ամրացնում է լորձաթաղանթը։

Որպես հակաօքսիդանտ՝ այս չորացրած միրգը կանխում է ուռուցքների աճը և լավ է ազդում սրտանոթային համակարգի վրա։

Կալիումը հեռացնում է ավելորդ հեղուկն օրգանիզմից և, համապատասխանաբար, իջեցնում է արյան ճնշումը։

 Ունի միզամուղ ազդեցություն։ Ազատում է մեր սիրտը և ամրացնում սրտի մկանները:

 Այն նաև կանոնակարգում է վահանաձև գեղձի աշխատանքը։

Կողմնակի ազդեցություն. ծիրանի չիրը կարող է առաջացնել գազեր, հատկապես, եթե այն շատ եք ուտում: Հետեւաբար, օպտիմալ նորմը ոչ ավելի, քան 3-4 հատապտուղ մեկ ճաշի համար: Պետք է հիշել նաեւ, որ ծիրանի չիրը բավականին բարձր կալորիականություն է պարունակում»,- ասաց բժշկական գիտությունների թեկնածու, սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։

Ամենակարևոր ուղեցույցը, որ սա որակյալ արտադրանք է, չորացրած ծիրանի գույնն է: Այն պետք է լինի գունատ դեղին: Եթե ​​չորացրած մրգերը վառ նարնջագույն են և ունեն փայլուն փայլ, ապա դրանք ավելացրել են քիմիական նյութեր և շաքար:

Պահպանման պայմանները. գնված ծիրանի չիրը հեռու պահեք արևի ուղիղ ճառագայթներից: Ուտ