ՌԵՀԱՆԸ ՊԱՐՈՒՆԱԿՈՒՄ Է ՍՆԴԻԿԻ ՄԻԱՑՈՒԹՅՈՒՆ, ՈՒՍՏԻ ԱՅՆ ՉԻ ԿԱՐԵԼԻ ՄԵԾ ՔԱՆԱԿՈՒԹՅԱՄԲ ՈՒՏԵԼ

 

1. Հնդիկ բժիշկները պնդում են, որ ռեհանը պայքարում է օրգանիզմում առկա ազատ ռադիկալների դեմ, որոնք կարող են առաջ բերել քաղցկեղ:

2.Համաձայն գիտական հետազոտությունների, ռեհանը ամրացնում է իմունային համակարգը: Այն օժտված է հզոր հակասեպտիկ ու հակաբակտերիալ հատկություններով:

3.Պաշտպանում է սիրտն ու արյունատար անոթները:

4.Ռեհանը պարունակում է վիտամին B6-ի ու մագնեզիումի մեծ քանակություն:Մագնեզիումը կանխում է սրտի նոպանների առաջացումն ու ամրացնում է սրտանոթային համակարգը: Վիտամին B6-ը կանխում է վնասակար տարերի կուտակումը:Ավելին, այս բույսը նվազեցնում է առիթմիայի առաջացման հավանականությունն ու թուլացնում է մկանները:

5.պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ, որոնք ամրապնդում են մարդու իմունային համակարգը:

 

6.Ռեհանը հարկավոր է ավելացնել ուտեստներին՝ աղիների ու ստամոքսի հիվանդություններից խուսափելու, զարկերակային ճնշումը բարձրացնելու և միզասեռական համակարգի խանգարումներից խուսափելու համար:

Սակայն այս բույսը ՀԱԿԱՑՈՒՑՎԱԾ է  սրտամկանի ինֆարկտ տարածներին, թրոմբոզով, թրոմբոֆլեբիտով (երակային հիվանդություն) տառապողներին,

հղիության և լակտացիայի ժամանակ, հակացուցված է հիպերտոնիայի դեպքում, խորհուրդ չի տրվում յոթ տարեկանից ցածր երեխաներին, արյան մակարդման խանգարումներով, 1 և 2 աստիճան շաքարային դիաբետով հիվանդներին:

Մշտապես հիշեք, որ ռեհանը պարունակում է սնդիկի միացություն, ուստի այն չի կարելի մեծ քանակությամբ ուտել: