ՓՈՐՍՈՒՂԻ ՅՈՒՂԸ ՆՎԱԶԵՑՆՈՒՄ Է ՈՒՌՈՒՑՔԱՅԻՆ ԳՈՅԱՑՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ, ՍՐՏԻ ԿԱԹՎԱԾԻ, ԻՆՍՈՒԼՏԻ, ԹՐՈՄԲՈՖԼԵԲԻՏԻ ՊԱԹՈԼՈԳԻԱՆԵՐԻ ՌԻՍԿԸ

Ժողովրդական բժշկության մեջ վաղուց արդեն փորսուղի յուղը համարվում է արդյունավետ բուժամիջոց։ Այս յուղի արժեքը իր մեջ պարունակվող բաղադրիչներն են, որը կենդանին հավաքում է ձմեռելուց առաջ, որպեսզի պահպանի իր օրգանիզմի աշխատանքը: Ինչպե՞ս և ինչո՞ւ են մարդիկ օգտագործում փորսուղի յուղը
Փորսուղի յուղի բուժիչ հատկություններն ու հակացուցումները
Փորսուղի յուղը կաթնագույն կամ սպիտակ յուղոտ նյութ է, որն ունի թեթև հատուկ հոտ: +4-ից +7°C ջերմաստիճանի դեպքում ճարպը կարծրանում է և դառնում պինդ, ավելի բարձր ջերմաստիճանում այն ձեռք է բերում հեղուկի խտություն։
Այն ձեռք են բերում աշնանը՝ կենդանու ձմեռման գնալուց առաջ, քանի որ այս ժամանակահատվածում կուտակված նյութն ամենաբարձր օգուտն ունի։ Ճարպը անմիջապես ենթարկում են հալման, ապա զտում՝ ստանալով պատրաստի արտադրանք։
Փորսուղի ճարպը արտադրվում է արդյունաբերական ճանապարհով ժելատինե պարկուճներում:
Ճարպի քիմիական բաղադրությունը չափազանց հարուստ է բուժիչ հատկություններով օգտակար կենսաակտիվ միացություններով, այդ թվում՝ պոլիչհագեցած ճարպաթթուներով (Օմեգա-3, Օմեգա-6, Օմեգա-9), վիտամիններով (A, E, B, K, PP, ֆոլաթթու), հանքանյութերով:
Ճարպ բուժիչ հատկությունները
*Փորսուղի յուղը բարձրացնում է օրգանիզմի իմունային պաշտպանությունը, համալրում վիտամինների և միկրոէլեմենտների պակասը:
*Ակտիվացնում արյան շրջանառությունը:
*Կանոնակարգում անոթային տոնուսը:
*Բարելավում արյան կազմը:
*Բարձրացում հեմոգլոբինի մակարդակը:
*Բարելավում;մարսողության գործընթացները:
*Կայունացում հորմոնալ մակարդակը:
*Արագացում սպիտակուցային նյութափոխանակության գործընթացների բակտերիալ ազդեցությունը:
*Նվազեցնում բորբոքային ռեակցիաները:
*Արագացնում վերականգնման գործընթացները:
*Չեզոքացում հյուսվածքներում ազատ ռադիկալները:
*Կարգավորում արյան շաքարի մակարդակը:
*Անզգայացնում մաշկի պաշտպանությունը ուլտրամանուշակագույն ճառագայթումից:
*Երիտասարդացում:
*Նվազեցնում ուռուցքային գոյացությունների, աթերոսկլերոզի, հիպերտոնիայի, սրտի կաթվածի, ինսուլտի, թրոմբոֆլեբիտի, անգինա պեկտորիսի և այլ վտանգավոր պաթոլոգիաների ռիսկը:
Փորսուղի ճարպի բուժիչ հատկությունները
Այս ճարպը ցուցաբերում է բուժիչ հատկություններ հետևյալ պաթոլոգիաների հետ կապված (ցանկը ամբողջական չէ). մրսածություն,
հազով ուղեկցվող հիվանդություններ (բրոնխիտ, թոքաբորբ, բրոնխիալ ասթմա), տուբերկուլյոզ, իմունիտետի նվազում, պեպտիկ խոց, անեմիա,
գաստրիտ, օտիտ, համատեղ հիվանդություններ, ցրտահարություն, այրվածքներ, թարախային վերքեր, փսորիազ, էկզեմա, դերմատիտ,
քաղցկեղի հիվանդություններ, անպտղություն, հեմոռոյ, արգանդի վզիկի էրոզիա, ռադիկուլիտ, միոզիտ և այլն:
Փորսուղի ճարպի հակացուցումները
Չնայած այս բնական մթերքի բազմաթիվ դրական հատկություններին, պետք է հասկանալ, որ դուք չեք կարող այն օգտագործել առանց մասնագետի հետ խորհրդակցելու, և փորսուղի ճարպով բուժումը չի կարող փոխարինել լիարժեք թերապիային:
Պաշտոնական բժշկության մեջ փորսուղի ճարպը ընդունում են, սակայն, ոչ թե որպես դեղամիջոց, այլ որպես սննդակարգի սննդային հավելում։ Բացի այդ, որոշ դեպքերում դրա օգտագործումը, հատկապես ներքին ձեւով, կարող է վտանգավոր լինել։
Հիվանդների հետևյալ կատեգորիաներին արգելվում է բուժվել այս արտադրանքով.
հղի կանայք, կերակրող մայրեր, 6 տարեկանից փոքր երեխաներ, գիրության դեպքում՝ ունենալով լյարդի, լեղապարկի և ենթաստամոքսային գեղձի հիվանդություններ, նրանք, ովքեր ալերգիկ են կամ անհանդուրժող են փորսուղի ճարպի բաղադրիչների հանդեպ:
Նկատի ունենալով, թե ինչով է օգնում փորսուղի ճարպը, այն կարող են օգտագործել ներքին կամ արտաքին ձեւերով:
Ներքին ընդունման ժամանակ հոտից և համից խուսափելու համար կարող եք օգտագործել պարկուճված ձեւով ճարպը:
Ինչպե՞ս ընդունել պարկուճների մեջ այս ճարպը, ի՞նչ չափաբաժիններով և կուրսի ի՞նչ տեւողությամբ
*1-2 պարկուճ օրական 3 անգամ սննդով 1 ամիս տևողությամբ:
Հարկ է հաշվի առնել, որ բրոնխիտի և այլ վարակիչ հիվանդությունների դեպքում բրոնխի ճարպը չի օգտագործվում պաթոլոգիայի սուր փուլում, երբ մարմնի ջերմաստիճանը բարձր է, ինչը կարող է բարդություններ առաջացնել: