ՀՆԱՐԱՎՈ՞Ր Է ԱԼԿՈՀՈԼԻԶՄԸ ԲՈՒԺԵԼ ՏՆԱՅԻՆ ՄԻՋՈՑՆԵՐՈՎ ԺՈՂՈՎՐԴԱԿԱՆ ԲԱՂԱԴՐԱՏՈՄՍԵՐՈՎ

ՀՆԱՐԱՎՈ՞Ր Է ԱԼԿՈՀՈԼԻԶՄԸ ԲՈՒԺԵԼ ՏՆԱՅԻՆ ՄԻՋՈՑՆԵՐՈՎ ԺՈՂՈՎՐԴԱԿԱՆ ԲԱՂԱԴՐԱՏՈՄՍԵՐՈՎ
Ամեն դեպքում, եթե որոշեք ինքնուրույն բուժվել ալկոհոլիզմի դեմ, ապա հոգեբույժ-նարկոլոգի խորհրդատվությունը երբեք ավելորդ չի լինի։ Մասնագետը ձեզ կասի, թե ո՞ր բաղադրատոմսերն են հարմար ձեր կոնկրետ դեպքի համար, կտա խոտաբույսերի և թուրմերի արդյունավետ ու անվտանգ չափաբաժինները, հակացուցումները, ընդունման եղանակները և օպտիմալ գործողությունները չափից մեծ դոզայի կամ կողմնակի ազդեցությունների դեպքում:
Դուք չպետք է ապավինեք ամենազոր ինտերնետին, որը մեզ առաջարկում է ալկոհոլիզմի բուժման բազմաթիվ ժողովրդական և կեղծ ժողովրդական մեթոդներ: Միշտ ավելի լավ է խորհրդակցել մասնագետի հետ, քան հույսը դնել պատահականության վրա: Ի վերջո, դուք իրականում բժիշկ եք դառնում ինքներդ ձեզ և պատասխանատվություն եք կրում ձեր բուժման բոլոր հետևանքների համար:
Այ ժողովրդական միջոցներից որոշները գործում են արմատապես՝ ալկոհոլ օգտագործելիս անմիջապես փսխում առաջացնելով և ալկոհոլի նկատմամբ անհանդուրժողականություն առաջացնելով օգտագործման ողջ ժամանակահատվածում, իսկ մյուսները՝ ավելի մեղմ՝ նվազեցնելով ալկոհոլի հանդեպ ցանկությունը:
Ամենահայտնի միջոցներից են դափնու տերևն ու արմատը, թրթնջուկի, անանուխի և կռատուկի խոտաբույսերի հավաքածուն, ուրցի և մանուշակի բաղադրությունը, որդանավը, կարմիր պղպեղը, սոխուկը և այլն։
Ալկոհոլիզմի դեմ պայքարի ամենաարդյունավետ և ապացուցված ժողովրդական միջոցների նկարագրությունը և բնութագրերը
*Մեղրաբուժությունը շատ հաճելի և քաղցր միջոց է օրգանիզմը կալիումի պաշարներով, միկրո և մակրոէլեմենտներով ու մոնոսաքարիդներով համալրելու համար: Հենց կալիումի պակասն է նպաստում ալկոհոլային կախվածության զարգացմանը։ Բուժուման կուրսը կարճ է՝ ընդամենը 2 օր։ Առաջին օրը 3 անգամ, 20 րոպե ընդմիջումով, 6 թեյի գդալ մեղր ընդունեք (յուրաքանչյուր անգամ թ թեյի գդալի չափով): Երկրորդ օրը այն դարձրեք 3 թեյի գդալի չափով, դարձյալ այն ընդունելով օրվա ընթացքում 6 անգամ: Առաջին չափաբաժնից հետո դուք պետք է վիտամիններով հարուստ կերակուր ուտեք: Այս միջոցը խորհուրդ չի տրվում մեղրի նկատմամբ ալերգիա ունեցող կամ զգայունության բարձր հակվածություն ունեցող մարդկանց համար:
*Դափնու տերեւն օգտագործում են ալկոհոլի հանդեպ հակումը նվազեցնելու համար: Բաղադրատոմսը շատ պարզ է. մարմանդ կրակի վրա եփել դափնու 2 տերեւ (մոտ 8 գ, 200 մլ եռացրած ջրի մեջ մոտ 10 րոպե)։ Հովացնել և քամել: Խմել կամ ավելացնել ապուրներին և շիլաներին փոքր չափաբաժիններով։ Ընդունել տեւական ժամանակ: Կողմնակի ազդեցություն չի առաջացնում, ընդհակառակը, ցուցված է լյարդի և երիկամների հիվանդությունների դեպքում։
*Դափնու տերեւի և լյուբիստոկի (любисток) խառնուրդը ուժեղ հակակրանք է առաջացնում ալկոհոլի նկատմամբ։ Այն պատրաստում են լուծույթի տեսքով՝ օգտագործելով 1 թ. գդ. սոխի արմատ և 2 դափնու տերեւ՝ 1 բաժակ օղու մեջ։ Թրմել 14 օր, ապա քամել։ Այն ընդունելուց հետո ուժեղ հակակրանք է առաջանում ալկոհոլի նկատմամբ։
*Կիտրոնով բաղադրատոմս. այն սկսում են օգտագործել օրվա ընթացքում սկսելով ուտել 2-3 կիտրոն, որոնք նախօրոք մեկ ժամ եփում են 1 լիտր ջրի մեջ։ Քամել, լցնել տարայի մեջ և խմել օրվա ընթացքում փոքր չափաբաժիններով: Բարձրացնում է ընդհանուր տոնուսը, մաքրում օրգանիզմը տոքսիններից և հեռացնում ալկոհոլի հանդեպ հակումը: Հիշեք, որ կիտրոնը հակացուցված է ստամոքսի բարձր թթվայնության դեպքում:
*Չմաքրած վարսակի թուրմը ամենահին բաղադրատոմսերից մեկն է: 1 կգ վարսակը կես ժամ եփել 2 լիտր ջրի մեջ, քամել և ավելացնել 100 գ վաղենակի (календула)կալենդուլայի չոր ծաղիկներ: Լցնել մուգ ապակե շշի մեջ և 2 օր թրմել սառը տեղում։ Վերացնում է ալկոհոլի հանդեպ ցանկությունըը։ Ընդունել 1 բաժակ օրական 3 անգամ՝ ուտելուց 4 օր առաջ։
*Չմաքրած վարսակի թուրմը ամենահին բաղադրատոմսերից մեկն է: 1 կգ վարսակը կես ժամ եփել 2 լիտր ջրի մեջ։ Քամել և ավելացնել 100 գ վաղենակի չոր ծաղիկները, լցնել մուգ ապակե շշի մեջ և 2 օր թրմել սառը տեղում։ Ընդունել 1 բաժակ օրական 3 անգամ՝ ուտելուց 4 օր առաջ։ Վերացնում է ալկոհոլի հանդեպ ցանկությունը։
*Մեկ այլ հնագույն բաղադրատոմս, որը ներկայացնում է մի տեսակ արոմաթերապիա: Մարդուն տալիս շնչելու այրված կեչու փայտից պատրաստված կրակի ծխից, որի վրա առատորեն շաքար է ցանված։ Այն ալկոհոլի առաջին չափաբաժնից հետո ուժեղ ռեակցիա է առաջացնում, որից հետո մարդը պարզապես չի կարող ընդունել հաջորդ չափաբաժինը։
*Ալկոհոլային կախվածությունից ընդմիշտ ազատվելու ամենահուսալի միջոցներից մեկը ՙթրիքի սունկն՚ է (гриб-навозник)։ Համը հիշեցնում շամպինիոնի համին, բայց ի տարբերություն շամպինիոնի, այս սունկը նրանից շատ ավելի թունավոր է։ Հետեւաբար, այն օգտագործում են զգուշությամբ:
Բաղադրատոմսը. սունկը մանրակրկիտ լվանալ, մանր կտրատել, տապակել տաք տապակայի մեջ և չորացնել մարմանդ կրակի վրա։ Հեռացնել մնացած խոնավությունը թղթե սրբիչով և մանրացնել բլենդերի մեջ: Փոքր չափաբաժիններով ավելացնել ապուրներին, շիլաներին, աղցաններին: Ալկոհոլ խմելիս ռեակցիան անմիջապես կլինի՝ ներառյալ դեմքի կարմրությունը, ականջների և քթի ծայրի գունատությունը, ուժեղ ծարավը, փսխումը, փորլուծությունը, բարձր ջերմությունը, տեսողության մասնակի կորուստը և խոսքի հետ կապված խնդիրներ: Այ վիճակը վախեցած հիվանդին կարելի է բացատրել որպես ալկոհոլային թունավորման դրսեւորումներ։
Հիշե՜ք, որ սնկերը թունավոր են եւ դրանք ընդունելուց առաջ պետք է խորհրդակցել բուժող բժշկի հետ:
*Ուրցը կամ սողացող ուրցը շատ արդյունավետ միջոց է, որը ներառված է ալկոհոլիզմի դեմ մի շարք դեղամիջոցների մեջ։ Բավականին վտանգավոր է, երբ օգտագործում են ալկոհոլի հետ, ռեակցիաները կարող են անկանխատեսելի լինել, հատկապես չափից մեծ դոզայի դեպքում: Այս դեպքում անհրաժեշտ է շտապ բժշկական օգնություն: Պատրաստում են հետևյալ կերպ. 15 գ չոր ուրցը լցնել 0.5 լ եռացրած ջրի մեջ, 15 րոպե պահել գոլորշու բաղնիքում, հովացնել ու ֆիլտրել։ Ծավալը հասցնել սկզբնական մակարդակին և տալ հիվանդին 50 մլ՝ ալկոհոլ խմելուց առաջ։
*Ասարումը (kопытень) բույս է, որը նաև ուժեղ հակակրանք է առաջացնում ըմպելիքներում ալկոհոլի նույնիսկ նվազագույն պարունակության նկատմամբ: Այն ունի մարմնի ամրապնդման և վերականգնման լրացուցիչ դրական հատկություններ։ Օգտագործում են չորացած արմատը, որը լայնորեն հասանելի է դեղատներում։ Ասարումի փոշին ալկոհոլի հետ խառնելիս սկսում է տոքսինների ձևավորում, որոնք առաջացնում են սրտխառնոց, փսխում, փորլուծություն, որովայնի շրջանում ցավ, գլխապտույտ և թունավորման այլ ախտանիշներ: