ԽՈՐՈՎԱԾ ՍՈԽԸ ՕԳՏԱԿԱՐ Է  ՍՐՏԻ ԿԱԹՎԱԾ ԿԱՄ ԻՆՍՈՒԼՏ ՍՏԱՑԱԾ ՄԱՐԴԿԱՆՑ

ԽՈՐՈՎԱԾ ՍՈԽԸ ՕԳՏԱԿԱՐ Է ՍՐՏԻ ԿԱԹՎԱԾ ԿԱՄ ԻՆՍՈՒԼՏ ՍՏԱՑԱԾ ՄԱՐԴԿԱՆՑ

Միանգամից ասենք՝ խորոված սոխը ոչ դեղամիջոց է, ոչ էլ բոլոր հիվանդությունների համադարման միջոց, բայց դրա օգտագործումը օգնում է բուժել մի շարք հիվանդություններ կամ կանխարգելել դրանք, ուստի այն կիրառում են ժողովրդական բժշկության մեջ։

Խորոված սոխը պարունակում է ծծումբ, որը նպաստում է ենթաստամոքսային գեղձի աշխատանքին և ինսուլինի արտադրությանը, նաև երկաթ, որն անհրաժեշտ է մեր արյունաստեղծ համակարգի համար։

Խորոված  սոխը օգտակար է շաքարային դիաբետով տառապողների և արյան մակարդման հետ կապված խնդիրներ ունեցողների համար։

Պարզվել են, որ խորոված սոխը (ոսկե, սպիտակ կամ մանուշակագույն՝ կարևոր չէ) մի շարք օգտակար հատկություններ ունի։ Ջերմային մշակման ընթացքում սոխից գոլորշիանում են միայն եթերային յուղերը՝ հում սոխն ուտելիս բերանում թողնելով տհաճ հոտ և հետհամ, և պահպանվում են նրա բուժիչ հատկությունները։

Սոխը պետք է խորովել կեղեւով 120-150 աստիճան ջերմաստիճանում 20-30 րոպե։ Օրական պետք է ուտել առնվազն կես սոխ։ Ավելի լավ է այն ուտել երկու չափաբաժինով՝ առավոտյան դատարկ ստամոքսին և քնելուց 2-3 ժամ առաջ։

Դրա օգտագործումը օգտակար է սրտի կաթված կամ ինսուլտ ստացած մարդկանց համար. խորոված սոխը օգնում է մաքրել անոթները աթերոսկլերոզային սալերից:

Որպես քսուք կարող եք օգտագործել նաև խորոված սոխը։

Սոխի միջուկի կոմպրեսը հակաբակտերիալ հատկություն ունի։ Դրանից ստացված մածուկը քսեք մշտական ​​խոցերին և վերքերին, ինչը նպաստում է հյուսվածքների բուժման գործընթացին: