ԽՈՐՈՎԱԾ ՍՈԽԸ ՕԳՏԱԿԱՐ Է ՍՐՏԻ ԿԱԹՎԱԾ ՏԱՐԱԾ ՏՂԱՄԱՐԴԿԱՆՑ

 

Խáñáí³Í ëáËÁ áã ¹»Õ³ÙÇçáó ¿, áã ¿É µáÉáñ ÑÇí³Ý¹áõÃÛáõÝÝ»ñÇ Ñ³Ù³¹³ñÙ³Ý ÙÇçáó, µ³Ûó ¹ñ³ ûգï³գáñÍáõÙÁ ûգÝáõÙ ¿ µáõÅ»É ÙÇ ß³ñù ÑÇí³Ý¹áõÃÛáõÝÝ»ñ, ϳÝ˳ñգ»É»É ¹ñ³Ýù:

Êáñáí³Í ëáËÁ å³ñáõݳÏáõÙ ¿ ÍÍáõÙµ, áñÁ Ýå³ëïáõÙ ¿ »Ýóëï³Ùáùë³ÛÇÝ գ»ÕÓÇ ³ß˳ï³ÝùÇÝ եւ ÇÝëáõÉÇÝÇ ³ñï³¹ñáõÃÛ³ÝÁ, ݳեւ՝ »ñϳÃ, áñÝ ³ÝÑñ³Å»ßï ¿ մարդու ³ñÛáõݳëï»ÕÍ Ñ³Ù³Ï³ñգÇն:

Êáñáí³Í  ëáËÁ ûգï³Ï³ñ ¿ ß³ù³ñ³ÛÇÝ ¹Ç³µ»ïáí ï³é³åáÕÝ»ñÇ եւ ³ñÛ³Ý Ù³Ï³ñ¹Ù³Ý Ñ»ï ϳåí³Í ËݹÇñÝ»ñ áõÝ»óáÕÝ»ñÇն: ä³ñ½í»É »Ý, áñ բոլոր գույների Ëáñáí³Í ëáËÁ  ÙÇ ß³ñù ûգï³Ï³ñ ѳïÏáõÃÛáõÝÝ»ñ áõÝեն: æ»ñÙ³ÛÇÝ Ùß³ÏÙ³Ý ÁÝóóùáõÙ ëáËÇó գáÉáñßdzÝáõÙ »Ý ÙdzÛÝ »Ã»ñ³ÛÇÝ ÛáõÕ»ñÁ:

êáËÁ å»ïù ¿ Ëáñáí»É ϻջõáí: úñ³Ï³Ý å»ïù ¿ áõï»É ³éÝí³½Ý Ï»ë ëáË: Ոõï»É »ñÏáõ ã³÷³µ³ÅÇÝáí՝ ³é³íáïÛ³Ý անոթի՝ ùÝ»Éáõó 2-3 ų٠³é³ç: ¸ñ³ ûï³Ï³ñ ¿ ëñïÇ Ï³Ãí³Í ϳ٠ÇÝëáõÉï ëï³ó³Í Ù³ñ¹Ï³Ýó: Խáñáí³Í ëáËÁ ûգÝáõÙ ¿ Ù³ùñ»É ³ÝáÃÝ»ñÁ ³Ã»ñáëÏÉ»ñá½³ÛÇÝ ë³É»ñÇó: àñå»ë ùëáõù ϳñáÕ »ù ûգï³գáñÍ»É Ý³եւ Ëáñáí³Í ëáËÁ:

êáËÇ ÙÇçáõÏÇ ÏáÙåñ»ëÁ ѳϳµ³Ïï»ñÇ³É Ñ³ïÏáõÃÛáõÝ áõÝÇ: ¸ñ³ÝÇó ëï³óí³Í Ù³ÍáõÏÁ ùë»ù Ùßï³Ï³Ý Ëáó»ñÇÝ եւ í»ñù»ñÇÝ, ÇÝãÁ Ýå³ëïáõÙ ¿ ÑÛáõëí³ÍùÝ»ñÇ µáõÅÙ³Ý գáñÍÁÝóóÇÝ:

 Ի դեպ, բոլոր տանտիրուհիները չէ, որ գիտեն չկլպված սոխով ապուրն  ավելի օգտակար ու համեղ է, քան՝ կլպված սոխով. ճաշը ձեռք է բերում գեղեցիկ մուգ կարմիր երանգ, միաժամանակ հագեցվում օգտակար միկրոտարրերով, որոնք, ըստ հետազոտությունների, սոխի կճեպում ավելի շատ են, քան գլուխ սոխում։

Սոխի կճեպի եփուկը գերազանց միջոց է ցնցումների դեմ. 1 թեյի գդալ սոխի կճեպի վրա 1 բաժակ եռացրած ջուր լցնել, թրմել 10 րոպե։ Ամեն երեկո խմել 200 գրամ։

Եթե նկատել եք, որ  սենյակային բույսերը լավ չեն զգում, սոխի կճեպով  թուրմ սարքեք և ցանեք բույսերին։